A szabadtéri sütés-főzés a kellemes tavaszi, nyári, őszi délutánok, esték jó hangulatú családi, baráti összejöveteleinek kellemes velejárója. Készíthetünk bográcsételt, süthetünk kemencében, nyárson vagy roston, hús-, vagy halételeket, de zöldségekből, gyümölcsökből is csodás ízparádét varázsolhatunk.
Tócsi a Dunántúlon
Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 10 dkg finomliszt, 3-4 gerezd fokhagyma, fél evőkanál só, olaj a kisütéshez.
Előkészítése: A krumplikat meghámozom, lereszelem, majd elkeverem a liszttel, a zúzott fokhagymával, valamint a sóval. 15–20 perces pihentetést követően olajozott forró serpenyőre lapítom és lassan megsütöm, majd megfordítva a másik oldalát is ugyanígy.
Lapcsánka (Tócsi)
Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 10 dkg finomliszt, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 deci aludttej, fél evőkanál só, olaj a kisütéshez.
Előkészítése: A krumplit meghámozom, lereszelem, majd elkeverem a liszttel, a zúzott fokhagymával, valamint a sóval. Belekeverem az aludttejet is, hogy meg ne barnuljon. 15–20 percig pihentetem, majd kiolajozott forró serpenyőre lapítom és lassan megsütöm, majd megfordítva a másik oldalt is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése