2023. november 25., szombat

Berettyóújfalu kulturális ünnepén (2/2)

Az épület folyosóin és termeiben a három nagyszerűen megrendezett, mutatós kiállítást Kolozsvári István kulturális menedzser nyitotta meg.

          A múzeum tartalmas anyagot szedett össze a „Szemelvények a leventemozgalom történetéből” című kiállításhoz.








          A „70 év távlatában” c. részben a Művelődési Központ tevékenységének reprezentatív metszetét láthattuk. A tablók között nézelődve jól esett, hogy többször is rábukkantam a fényképemre, az itt eltöltött évekről írt visszaemlékezésemre, a munkámmal kapcsolatos dokumentumokra.
 A volt és a jelenlegi dolgozók közül sokat ismertem, ismerek személyesen is.


 Sokat dolgoztunk, de ma is kellemesen gondolok vissza ezekre az évekre.

          A különböző korosztályoknak meghirdetett "Az én kultúrházam" c. alkotáspályázat magas szintű bemutatót tett lehetővé. (A képen Pap Marika, a hetvenes évek megyeszerte elismert berettyóújfalui ifjúsági klubjának egyik vezetője nézegeti a gyerekrajzokat.)

A díjakat Kolozsvári-Donkó Rebeka, a művelődési központ munkatársa és Porkoláb Lajos egykori igazgató adta át.
A „Négypatkó” Együttes (Szászné Ökrös Beáta, Kocsis Csaba) színvonalas műsora nagyszerűen keretbe foglalta a megnyitót és a díjátadást.
          Az ünneplők a második részben először a Népligeti Kopjafáknál emlékeztek, ahol közreműködött Meleg Vilmos színművész és a Szeredás Népzenei Együttes. A néptáncbemutatót és táncházat a Bihari Táncegyüttes rendezte a Szeredás Népzenei Együttes kíséretében, majd az Örökség Együttes koncertje zárta a kiválóan sikerült, jól megszervezett és rendezett ünnepséget.
(A Berettyóújfaluban eltöltött éveimre emlékezem november 21-i két bejegyzésemben.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése