2019. október 20., vasárnap

ÖT ÉVE ÍRTAM! Elmélkedés a női egyenjogúságról 3.

Régebben azt hallottam az anyámtól, hogy a tiszteletet meg kell adni a nőknek. De mire? Mondta azt is, hogy a megbecsülést, a tiszteletet nem lehet előírni, azt ki kell érdemelni. A női nem esetében most ez nálam ellentmondásnak tűnik. Ma miért kellene tisztelnünk a nőket? Szülni csak ők tudnak, de újabban nem igen akarnak! Mert akkor megereszkedik a mellük, sokmindenről le kell mondani és a többi ürügy. A fogamzásgátlás tökéletesítésével a nők szexuális felszabadulása megtörtént. Túl jól is sikerült. Példa: Kérdem az egyik ismerős mamát: - Hogy érezte magát a fiad az iskolabálon? –Miután az ötödik lány is bejelentette neki, hogy vele akar aludni, éjfélkor hazajött.


Amerre nézek az utcán, a közlekedési eszközökön, az üzletekben (szóval mindenütt) lányokat, asszonyokat (azaz nőket) látok, férfiakat, fiúkat kevésbé. És ezek a lányok unatkoznak, dohányoznak, isznak, káromkodnak, nagy a szájuk És könnyen megkaphatók! Ezek a tulajdonságok milyen tiszteletet ébresztenek egy fiúban? Ezeket a lányokat miért kellene előre engedni az ajtón, vagy lesegíteni a villamosról? Mindössze azért, mert nők?
A női egyenjogúság egyik tipikus esete, ami a családunkban is megtörtént.  A feleség megunta a két gyerek gondozását otthon, meg a férj kiszolgálását, bejelentette, hogy elmegy dolgozni. Mondta a férje, hogy én nagyon sokat keresek, ebből bőven megélünk, de nekem ehhez nyugalom kell. Ha hazaérkezem, akkor pihenni, kikapcsolódni szeretnék. Nem vagyok képes a gyerekekkel foglalkozni, besegíteni a háztartásba, főzni, mosni stb. A feleség nem engedett, neki kell a független kereset, kell az egyenjogúság. Egyötöd összegért helyezkedett el (az sem volt kevés). De ő is fáradtan érkezett haza, és felrótta a férjének, hogy nem segít neki. A férj egyik kolleganője ráérzett, hogy nem kap elég szeretetet, és elcsábította. Nemsokára el is vált, és elvette a kolleganőt. Tisztességes ember lévén azután is foglalkozott a gyerekekkel, sőt komolyan támogatta-támogatja őket anyagilag. A gyerekek nagyon megsínylették a női emancipációt félreértelmező döntést. A feleség édesanyja a mai napig gyalázza a férjet, hogy cserbenhagyta az ő lányát!






Folytatom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése