- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 1 dl natúr joghurt
- 27 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 40 dkg meggy, vagy cseresznye
(befőtt is jó)
- 10 dkg csokoládé
2024. április 1., hétfő
Különleges csokis meggyes kavart finomság
Hozzávalók:
Elkészítése:
A vajat a
cukorral habosra kavarjuk, majd a tojásokat is hozzáadjuk. A joghurtot is
belekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk, a vaníliaaromával
ízesítjük. A tészta háromnegyedét egy 23 x 23-cmes tepsibe öntjük. A meggy,
vagy cseresznye felét lecsöpögtetjük, megforgatjuk egy kevés lisztben és a
tésztára halmozzuk. A maradék tésztához adjuk a kakaóport, jól összekavarjuk és
a meggyre simítjuk. A megmaradt meggyet a tetejére halmozzuk, majd a reszelt
csokoládét is rászórjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.
Elkészítése:
A vajat a
cukorral habosra kavarjuk, majd a tojásokat is hozzáadjuk. A joghurtot is
belekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk, a vaníliaaromával
ízesítjük. A tészta háromnegyedét egy 23 x 23-cmes tepsibe öntjük. A meggy,
vagy cseresznye felét lecsöpögtetjük, megforgatjuk egy kevés lisztben és a
tésztára halmozzuk. A maradék tésztához adjuk a kakaóport, jól összekavarjuk és
a meggyre simítjuk. A megmaradt meggyet a tetejére halmozzuk, majd a reszelt
csokoládét is rászórjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése