2024. március 12., kedd

Sajtos rúd - egyszerűen

Hozzávalók:
1 kiló liszt
25 dkg vaj
kb 40 dkg reszelt sajt
1,5 ek só
tejföl
1 tojás a tetejére

Elkészítése:
        
A lisztet elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal. A reszelt sajtból kb egy nagy maréknyit félreteszek a többit belekeverem a lisztbe. Annyi tejfölt adok hozzá amivel puha tésztát tudok gyúrni. Vékonyra nyújtom, tojással lekenem a tetejét, reszelt sajttal megszórom, derelyemetszővel csíkokat vágok belőle és 180 fokon kb. 15-20 percig sütöm, attól függően milyen vastagra nyújtjuk és mekkora csíkokra vágjuk.

Tipp:
            Lehet bele több és lehet bele kevesebb reszelt sajtot is tenni, attól függően mennyit bír a pénztárcánk, persze úgy a finomabb ha több sajt van benne. Ha valaki ropogósabban szereti a sajtos rudat akkor süsse tovább mert mi puhán szeretjük és ez szerint adtam meg a sütési időt.
A recept megtalálható Batár Zsolt Botond-Dr. Kanyó Terézia: A Kárpát-medence történelmi gasztronómiája 2. kötet 141. oldalán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése