25 dkg vaj
kb 40 dkg reszelt sajt
1,5 ek só
tejföl
1 tojás a tetejére
Elkészítése:
A lisztet elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal. A reszelt sajtból kb egy nagy maréknyit félreteszek a többit belekeverem a lisztbe. Annyi tejfölt adok hozzá amivel puha tésztát tudok gyúrni. Vékonyra nyújtom, tojással lekenem a tetejét, reszelt sajttal megszórom, derelyemetszővel csíkokat vágok belőle és 180 fokon kb. 15-20 percig sütöm, attól függően milyen vastagra nyújtjuk és mekkora csíkokra vágjuk.
A lisztet elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal. A reszelt sajtból kb egy nagy maréknyit félreteszek a többit belekeverem a lisztbe. Annyi tejfölt adok hozzá amivel puha tésztát tudok gyúrni. Vékonyra nyújtom, tojással lekenem a tetejét, reszelt sajttal megszórom, derelyemetszővel csíkokat vágok belőle és 180 fokon kb. 15-20 percig sütöm, attól függően milyen vastagra nyújtjuk és mekkora csíkokra vágjuk.
Tipp:
Lehet
bele több és lehet bele kevesebb reszelt sajtot is tenni, attól függően mennyit
bír a pénztárcánk, persze úgy a finomabb ha több sajt van benne. Ha valaki
ropogósabban szereti a sajtos rudat akkor süsse tovább mert mi puhán szeretjük
és ez szerint adtam meg a sütési időt.
A recept megtalálható Batár Zsolt Botond-Dr. Kanyó Terézia: A Kárpát-medence történelmi gasztronómiája 2. kötet 141. oldalán
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése