2022. december 26., hétfő

Nemzetek konyhája - Franciasaláta

hozzávalók 6 főre
30 dkg zöldborsó, 20 dkg sárgarépakocka, 1 közepes, savanykás alma, 3 kisméretű ecetes uborka

öntethez
1 pohár tejföl (3,75 dl), 1,5 ek majonéz, 2 tk mustár, 1 kk cukor, 1 kk só, 1 tk citromlé

elkészítése
            A zöldségeket megfőzzük. (Ha nem mirelitből készítjük, akkor a répát a főzés után kockázzuk fel.) Amikor az alaposan leszűrt borsó és répa kihűlt, belekeverjük a felaprított nyers almát és ecetes uborkát.
Elkészítjük az öntetet: a tejfölt a majonézzel és a mustárral, valamint az ízesítőkkel jól elkeverjük. Ráöntjük a zöldségekre és lazán összekeverjük. Lehűtve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése