- 3 evőkanál libazsír
- 6 db libacomb
- 30 dkg vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
Párolt káposzta:
- 2 fej lilakáposzta
- 3 ek. étolaj
- 2 fej vöröshagyma
- 1 ek. citromlé
- 2 ek. Kristálycukor
A libacombokat tepsibe rakjuk, és őrölt
borssal, sóval megszórjuk. A libazsírral kikenjük a tepsit, és rárakjuk a
szeletelt vöröshagymát, a fokhagymát és a darabolt paradicsomot. Kevés vizet
öntünk alá, és egy órán át fóliával betakarva pároljuk, a fóliától
megszabadulva közepes hőmérsékletű sütőben 40 percig aranybarnára sütjük.
Közben elkészítjük a párolt
káposztát. A négyfelé vágott káposztából kivájjuk a torzsáját, s vékony laskára
vágjuk. Megdinszteljük, időnként kevergetve, kevés vízzel felöntve (ha kell,
többször is), fedő alatt puhára pároljuk. Végül megfűszerezzük és beleöntjük az
ecetet vagy a citromlét és a cukrot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése