2024. november 11., hétfő

Sült libacomb párolt lila káposztával

- 3 evőkanál libazsír
- 6 db libacomb
- 30 dkg vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom

Párolt káposzta:
- 2 fej lilakáposzta
- 3 ek. étolaj
- 2 fej vöröshagyma
- 1 ek. citromlé
- 2 ek. Kristálycukor

          A libacombokat tepsibe rakjuk, és őrölt borssal, sóval megszórjuk. A libazsírral kikenjük a tepsit, és rárakjuk a szeletelt vöröshagymát, a fokhagymát és a darabolt paradicsomot. Kevés vizet öntünk alá, és egy órán át fóliával betakarva pároljuk, a fóliától megszabadulva közepes hőmérsékletű sütőben 40 percig aranybarnára sütjük.
          Közben elkészítjük a párolt káposztát. A négyfelé vágott káposztából kivájjuk a torzsáját, s vékony laskára vágjuk. Megdinszteljük, időnként kevergetve, kevés vízzel felöntve (ha kell, többször is), fedő alatt puhára pároljuk. Végül megfűszerezzük és beleöntjük az ecetet vagy a citromlét és a cukrot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése