Az egyszerű, gyors
zöldségleves igazán tartalmassá válik a benne főtt fűszeres májgombóccal.
A recept hozzávalói (8 személyre)
2 teáskanál
házi zsír
3 szál
sárgarépa
0.5 db
karalábé
0.5 db
zellergumó
20 dkg
zöldborsó
1 db
kis fej vöröshagyma lereszelve
1 gerezd
fokhagyma
1 evőkanál
pritaminpaprika krém
1 teáskanál
csípős paprikakrém
0.75 csomag
apróra vágott petrezselyemzöldje (3/4 csomag)
1 szál
zellerzöld
só ízlés szerint
A gombóchoz:
20 dkg
pulykamáj
2 db
tojás
1 db
zsemle
6 evőkanál
búzadara
1 mokkáskanál
házi zsír
2 csipet
bors
2 csipet
majoránna
2 csipet
szerecsendió reszelék
0.25 csomag
apróra vágott petrezselyemzöldje (1/4 csomag)
1 mokkáskanál
só
Elkészítése (40 perc)
Előbb a
májgombócot készítjük el. Kevés ízesített vízbe áztatjuk a zsemlét, majd
kinyomkodjuk. Elkaparjuk, ill. aprítógépbe tesszük a pulykamájat és hozzáadjuk
gombócba valókat. Pépesre keverjük. Pihentetjük, amíg elkészítjük a levest.
Julienne-re
vágjuk a répát, karalábét, zellert. 2.5 literes fazékba tesszük az olajat,
felhevítjük, a reszelt vöröshagymát pár másodperc alatt megdinszteljük benne.
Hozzáadjuk a zöldséget, zöldborsót, fokhagymát, pritamint, csípős
paprikakrémet. Tíz percig pároljuk, közben kevergetjük. Felengedjük 1.5 liter forró vízzel.
Ízlés szerint sózzuk, de vigyázzunk, mert a pritamin sós!
Lefedve
felforraljuk, majd takarékra állítjuk a hőt. Karalábévájóval gömböket
szaggatunk a levesbe a májgaluskából. Beletsszük a zeller zöldet, és kis
lángon, néha megkeverve 10 percig főzzük. Ennyi idő alatt minden kellően
megpuhul. A kész levest megszórjuk petrezselyemzölddel. Lefedve pihentetjük, ha
van rá idő. ű
Jó étvágyat kívánok! (Készítette: Nyersné Vajda Márta, receptvarázs)
Jó étvágyat kívánok! (Készítette: Nyersné Vajda Márta, receptvarázs)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése