Hozzávalók 40×30-cm tepsihez:
A tésztához:
• 60 dkg liszt
• 25 dkg zsír
• 4 db tojás sárgája
• 1/2 cs sütőpor
• 1 kis pohár tejföl
• csipet só
• 15 dkg kristálycukor
A tésztához:
• 60 dkg liszt
• 25 dkg zsír
• 4 db tojás sárgája
• 1/2 cs sütőpor
• 1 kis pohár tejföl
• csipet só
• 15 dkg kristálycukor
A töltelékhez:
• 2 kg alma
• 15 dkg kristálycukor /almától függően /
• őrölt fahéj
• 2 kg alma
• 15 dkg kristálycukor /almától függően /
• őrölt fahéj
A tetejére:
• 1 db tojás a kenéshez
• 1 db tojás a kenéshez
Elkészítése:
Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a cukorral ízesítjük.
A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Két egyforma cipót formálunk belőle.
A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink méretére.
A tepsibe helyezzük az egyik lapot, ráhalmozzuk a tölteléket majd, befedjük a másik lappal.
Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá! (Józsi konyhája)
Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a cukorral ízesítjük.
A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Két egyforma cipót formálunk belőle.
A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink méretére.
A tepsibe helyezzük az egyik lapot, ráhalmozzuk a tölteléket majd, befedjük a másik lappal.
Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá! (Józsi konyhája)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése