2024. augusztus 26., hétfő

Krumplifőzelék liszt nélkül

           Bár én nem vagyok ellene a liszttel való sűrítésnek, ezt a főzeléket mindig így, liszt nélkül készítem. A burgonyának nagyon magas a keményítőtartalma, így lehetővé teszi, hogy a saját anyagával sűrítsük be a belőle készített főzeléket.
hozzávalók / 4 adag
§                                 1.5 kg burgonya
§                                 1 közepes fej vöröshagyma
§                                 3 ek napraforgó olaj
§                                 1 ek fűszerpaprika
§                                 4 db babérlevél
§                                 1 tk majoranna
§                                 175 g tejföl
§                                 só ízlés szerint
§                                 bors ízlés szerint

elkészítése
1.                              A vöröshagymát finomra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát.
2.                              Kb. 1 dl vízzel felöntjük, és beletesszük a kockákra feldarabolt krumplit. Kicsit kevergetjük, lepirítjuk, mielőtt felöntenénk annyi vízzel, ammenyi éppen ellepi.
3.                              Beletesszük a babérleveleket, a majorranát, sózzuk és borsozzuk. 15-20 perc alatt puhára főzzük.
4.                              Mikor a burgonya már megpuhult, kivesszük az 1/4-ed részét, és alaposan pürésítjük (ez fogja besűríteni a főzeléket).
5.                              A püréhez hozzákeverjük a tejfölt, kis főzőlével még hígíthatjuk, és visszatesszük a többihez. Egyet forralunk rajta, és kész is van.
§  költség: 700 Ft
§  elkészítettem: 24 alkalommal
 (Forrás: Nosalti)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése