hozzávalók
/ 4 adag
§
1.5 kg burgonya
§
1 közepes fej vöröshagyma
§
3 ek napraforgó olaj
§
1 ek fűszerpaprika
§
4 db babérlevél
§
1 tk majoranna
§
175 g tejföl
§
só ízlés szerint
§
bors ízlés szerint
elkészítése
1.
A vöröshagymát
finomra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a
pirospaprikát.
2.
Kb. 1 dl vízzel felöntjük, és
beletesszük a kockákra feldarabolt krumplit. Kicsit kevergetjük, lepirítjuk,
mielőtt felöntenénk annyi vízzel, ammenyi éppen ellepi.
3.
Beletesszük a
babérleveleket, a majorranát, sózzuk és borsozzuk. 15-20 perc alatt puhára főzzük.
4.
Mikor a burgonya már
megpuhult, kivesszük az 1/4-ed részét, és alaposan pürésítjük (ez fogja
besűríteni a főzeléket).
5.
A püréhez
hozzákeverjük a tejfölt, kis főzőlével még hígíthatjuk, és visszatesszük a
többihez. Egyet forralunk rajta, és kész is van.
§ költség: 700 Ft
§ elkészítettem: 24
alkalommal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése