Hozzávalók 20 darabhoz:
- egy bögre liszt ( 2,5 dl-es!
- egy bögre tej ( 2,5 dl-es!
- 3 tojás
- 1-2 evőkanál cukor
- csipet só
- olaj a kisütéshez
- 3 tojás
- 1-2 evőkanál cukor
- csipet só
- olaj a kisütéshez
Elkészítése:
A
tejet felforraljuk a cukorral és a csipet sóval, majd hozzákeverjük (én
turmixgéppel csináltam!) kisebb adagokban a lisztet, végül egyenként a
tojásokat. Ezután az olajat felhevítjük. Csak közepes fokozaton, mert nem
szabad hirtelen sülniük! Egy olajba mártott kanál segítségével gömböket
csorgatunk bele a tésztából két kanál segítségével), majd aranybarnára sütjük
őket. Többször fordítsuk át a fánkokat, már a sütés kezdetétől, mert ha
hirtelen megsül az egyik felük, akkor nem akarnak majd a gombócok átfordulni.
Vaníliás cukorral meghintve nagyon finom! (Forrás:
Mindenegyben)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése