2020. június 3., szerda

NOSZTALGIA - Jolly-Joker együttes utcabálja Alsóörsön - 2012. június 29.

Meccs híján péntek esti kikapcsolódásnak szántam a három tagú győri zenekar  karaokéval fűszerezett utcabáljának a maghallgatását. Pontosan kezdték 19 órakor. Ekkor még inkább csak a strandon unatkozó emberek hallgatták, de ahogy sötétedett, egyre többen lettünk. Tíz óra körül már jókat lehetett derülni a közeli diszkóba igyekvő elegáns, szép, fiatal lányok kecses tánca, és a strandról ottmaradt fürdőruhás, pocakos meglettkorú öregurak és ugyancsak rengő hájú párjuk egymás szomszédságában való szereplésén. De hát éppen ez a szép az utcabálban. És az sem számított, hogy a fényesre csiszolt táncparkett helyett a rövidre vágott fű (a zenekar vezetője „poroszóná”-nak nevezte) adta a talajt.
Alsóörsön a móló melletti parkolóban szokták inkább rendezni az utcabálokat, de a strand jobbnak tűnik. Ez utóbbi helyen nincs autóforgalom, lehet fűre, székre ülni, a Balaton mellé telepedni, több vendéglőbe enni, inni, fagylaltozni közben. És táncolni a zenekar előtt vagy a Balaton partján is!
Kiváló kezdés volt a Republictól a „Ha itt lennél velem”, az Illéstól az „Oh, kisleány” és ismét a Republictól a „Csak a szívemen át” c. számok. A zenekar legnagyobb erénye nálam, amit a vezető is mondott hitvallásukként: „Magyarul éneklünk itt Magyarországon”. És be is tartották. Fél tizenegyig, amíg ott voltam, mindössze egyszer, negyed tizenegykor hangzott el egy külföldi szám.
Másik erényük a közvetlenség, a barátságos hang, a kiváló hangulatteremtés.
Harmadik erényük, hogy mindenféle stílus, zenei irányzat elhangzik (disco zenétől a vonatozáson át a lakodalmasig, a romásig).
Negyedik erényük, hogy ritkán hallható zenét játszanak. Rendszeresen látogatom a környéken rendezett utcabálokat, de három és félóra alatt mindössze az „Isztanbul” és Illésék annak idején Kádár Jánosnak szánt kemény politikai száma, a „Ne gondold azt, hogy tied a világ” szerepelt náluk is.
Néhány egyéb gondolat:
–Nekem ez a karaoké tetszik is meg nem is. Kocsis Renáta (Győr, Balatonfüred) éneklése jól sikerült. De Gyuri Békéscsabáról, aki éppen most biciklizi körbe a Balatont, rémesen leszerepelt. A „Kör közepén” éneklését be sem fejezte, a szám vége előtt elfutott a színpadról. De egy óra múlva újra visszaszerencsétlenkedett az unokahúgával és annak lányával, ilyen szöveggel: „Már egyszer lebőgtem, de újra megpróbálom”. A színvonal ugyanaz maradt, és még be is fejezték! A zenekar is jobban segíthetne a jelentkezők dalválasztásánál, mert a hosszúhetényi 12 éves Panni Edda száma (!!) nem igazán volt szerencsés.
–A zenekarvezető bevallottan kedvenc száma, a „Most múlik pontosan” előadása – a körülményekhez képest – alig maradt alul a Csík zenekar színvonalán.
–Jó hogy kellemes arányban mutatnak be az említetteken kívül például Charlie-tól, az Expressz Együttestől, Máté Pétertől, a Neotontól, az Omegától, az Edda Művektől, a Hungáriától, Araczki Lászlótól, a Piramistól, Hofitól, Zárai–Vámositól, Kordáéktól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése