2024. április 8., hétfő

Konyhai turpisságok a citrusfélékkel

Mikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiváló!

A citrom levét kifacsarom, és jégkocka készítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem tea, limonádé ízesítéséhez.
De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó!

Hogy a citrom kiadja az összes levét, áztatni kell egy órát meleg vízben, és csak utána csavarni!

Ha mazsolához reszelt citrom, vagy narancs héját keverünk, és így tároljuk, jobban eláll, és finomabb lesz az íze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése