2024. július 21., vasárnap

Juhtúrós puliszka elkészítése

Hozzávalók
60 dkg kukoricaliszt, 25 dkg juhtúró, 3 dl tejföl, 8 dkg zsír, só, szalonna

Elkészítés
Egy kis sóval forraljunk fel 1,5 liter
vizet. Folyamatos keverés mellett (erre legjobb a habverő) beleszórjuk a kukoricalisztet. Lassan kevergetve főzzük, amíg nem válik tejbegríz-sűrűségűvé, majd félretesszük.
Egy magasabb sütőedényt zsírozzunk ki, s az aljára terítsünk néhány kanálnyi puliszkát, megszórva juhtúróval, meglocsoljuk tejföllel, zsírt csepegtetünk rá, majd rásimítunk egy újabb réteg puliszkát.
Legfelülre túró kerüljön. Forró sütőben közepes lángon pirosra sütjük. A tetejét megszórhatjuk pirított szalonnával és kaporral. (Forrás: otletkonyha.hu)
Juhtúrós puliszkát eszem 2021. áprilisában

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése