2024. június 10., hétfő

Piskóta recept csokoládé töltelékkel

Hozzávalók
  • 8 tojás,
  • 6 evőkanál finom liszt,
  • 3 szelet csokoládé,
  • 3 evőkanál víz,
  • 10 kockacukor,
  • 5 deka vaj
Elkészítése
          Nyolc tojás sárgáját 8 evőkanál cu­korporral habzásig kavarunk, aztán hozzáadjuk a 8 tojás fehérjének ke­mény habját és 6 evőkanál finom lisztet.
         Kikent tortaformában megsüt­jük, ha kihűlt, 4—5 lapra felvágjuk és
       a következő töltelékkel rakjuk össze:
3 szelet csokoládét 3 evőkanál vízben 10 kockacukorral felolvasztunk és fel­főzünk.
       Ekkor egy tálban már jól el­kavart 3 tojás sárgájához hozzáöntjük folytonos kavarás mellett, hozzákavarunk még 5 deka vajat és addig ka­varjuk, míg szép sima lesz. Akkor a tortalapok közé kenjük és úgy tálal­juk.
         Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése