2024. január 18., csütörtök

Nagymama fasírtja - recept

Hozzávalók: 
50 dkg darált sertéshús, két szelet kenyér vagy zsemle, két gerezd fokhagyma, 2 tojás, 1 fej vöröshagyma, liszt, zsemlemorzsa, olaj, pirospaprika, só, bors
Elkészítés ideje: 35 perc.
Elkészítés menete: 
A szikkadt kenyeret vagy zsemlét áztasd be hideg vízbe. Ha megszívta magát, vedd ki, és alaposan csavard ki. A darált húst a tojásokkal és az áttört fokhagymával, valamint a megdinsztelt vöröshagymával dolgozd össze. Ízlésed szerint akár több hagymát is tehetsz bele. Sózd, borsozd meg, szórd meg kevés pirospaprikával, majd forgasd először tojásba, utána zsemlemorzsába. Hevítsd fel az olajat, és süsd ki a húspogácsákat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése