Nem feltétlenül kell a legegyszerűbb változathoz ragaszkodnunk.
Puliszka
Hozzávalók:
·10
dkg kukoricadara
·10
dkg kukoricaliszt
·só
·víz
Egy kis lábasban forralj fel sós vizet, majd öntsd hozzá előbb a
darát, majd a lisztet. Közben folyamatosan kevergesd - a legjobb habverővel. Ha
besűrűsödött, kanállal formázz belőle halmokat, és azonnal tálald.
Puliszka másképp
Hozzávalók:
·kukoricadara
·só
·víz
Forralj vizet, majd amikor már lobog, tedd bele a kukoricadarát.
Főzd körülbelül 20 percig. Ezután vedd le a tűzről, és kevergesd pár percig. A
puliszkát nedves fakanállal válaszd el az edény oldalától. Hagyd még egy
kicsit, hogy megszívja magát, majd borítsd ki az edényből. Megolvasztott vajon
pirítsd meg a puliszkadarabokat.
Juhtúrós puliszka
Hozzávalók:
·egy
adag puliszka
·egy
kis pohár tejföl
·25
dkg juhtúró
·zsír
Egy kisebb tepsit kenj ki olvasztott zsírral, oszlass el benne
néhány kanál puliszkát, erre tegyél egy réteg túrót, tejfölt, csepegtesd le
zsírral, majd jöhet egy újabb adag puliszka. Folytasd a rétegezést, míg a
hozzávalók el nem fogynak, úgy, hogy legfelülre túró kerüljön. Forró sütőben
pirítsd meg a tetejét, és melegen tálald.
Szalonnás puliszka
Hozzávalók:
·egy
adag puliszka
·25
dkg húsos szalonna
·2
fej vöröshagyma
A puliszkát főzd keményre, majd, ha kihűlt, borítsd egy tiszta
konyharuhára, és lapogasd el 1,5 centi vastagságúra. A felkockázott szalonnát
pirítsd zsírjára, majd dobd mellé az apróra vágott hagymát is. Nem kell
teljesen üvegesre párolnod, csak egy kicsit puhítsd meg. A puliszkát kend meg
hagymás szalonnával, majd rétesszerűen tekerd fel, külsejét kend meg a
megmaradt zsiradékkal, majd forró sütőben 5-10 perc alatt pirítsd meg.
ÉS MÉG SOKFÉLE VAN!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése