Tészta:
·30 dkg liszt
·4 evőkanál porcukor
·1 evőkanál zsír
·1 tojás
·1 dkg szalalkáli
·1 db vérnarancs aroma
·1-2 dl tej
Krém:
·20 dkg vaj
·25 dkg cukor
·1 csomag vaníliás cukor
·6 dl tej
·6 csapott evőkanál liszt
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és 3 lapot sütünk belőle.
A krémhez a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tejből
a liszttel sűrű pépet főzünk, és a kihűlt krémmel összekeverjük. A
tésztalapokat megtöltjük a krémmel. A tetejét is vékonyan megkenjük a fehér
krémmel, majd tortadarával díszítjük.
(Takácsné
Bálint Erzsébet receptje. Forrás: http://webcukraszda.hu/rozsaszin-kremes/
)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése