2024. augusztus 15., csütörtök

Rózsaszín krémes

Tészta:
·30 dkg liszt
·4 evőkanál porcukor
·1 evőkanál zsír
·1 tojás
·1 dkg szalalkáli
·1 db vérnarancs aroma
·1-2 dl tej

Krém:
·20 dkg vaj
·25 dkg cukor
·1 csomag vaníliás cukor
·6 dl tej
·6 csapott evőkanál liszt
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és 3 lapot sütünk belőle. A krémhez a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tejből a liszttel sűrű pépet főzünk, és a kihűlt krémmel összekeverjük. A tésztalapokat megtöltjük a krémmel. A tetejét is vékonyan megkenjük a fehér krémmel, majd tortadarával díszítjük.
(Takácsné Bálint Erzsébet receptje. Forrás: http://webcukraszda.hu/rozsaszin-kremes/ )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése