Annyira,
de annyira finom, hogy képtelenség eleget készíteni belőle!
Hozzávalók:
-
4 tojás
-
10 deka porcukor
-
10 és fél deka liszt
-
1 és fél deci rum
-
1 citrom +
-
12 deka porcukor
Elkészítése:
A
4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, 10
deka porcukrot a habbal elkeverünk, kissé felverjük és
hozzáadunk 4 tojás sárgáját. Azután összekeverjük 10 és fél
deka liszttel, majd vajazott sütőlapon, melyre vajazott papirost
tettünk, ujjnyi vastagon felkenjük a tésztát.
Közepesen
meleg sütőben sütjük. Ha
kisült, teljesen kihűtjük. Kétharmad részét levágjuk,
megkenjük ribizli-ízzel és kettévágjuk. A fennmaradó egyharmad
részt apró kockákra vágjuk, rummal, citromlével meglocsoljuk és
12 deka cukor és fél deci vízből nagyon sűrű szirupba
keverjük. Ezzel
a töltelékkel töltjük meg
a kettévágott ribizli-ízes piskótalapokat. Tetszés
szerinti formákra vágjuk,
vagy pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a mignonokat. A leesett
darabokat, tehát hulladékot egy kis csokoládéöntettel, rummal
vagy sziruppal összekeverjük és kúpokat vagy kis golyókat
formálunk belőlük, melyeknek aljára kis piskótalapokat szúrunk
megfelelő pogácsaszaggatóval.
Egy
kicsit állni hagyjuk, majd rózsaszínűre festett cukorfondattal
bevonjuk a mignonokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése