Hozzávalók a tésztához:
-50 g liszt
- egy csipetnyi cukor
- 1 tojás
-15 g
vaj
- 1 1/2 dl langyos tej
- néhány csepp konyak
- egy kevés só
A krémhez:
- 2 tojássárgája
-50 g
cukor
-25 g
liszt
- 1/4 l tej
- citrom- vagy narancshéj
- vanília vagy fahéj
- porcukor
-
- egy csipetnyi cukor
- 1 tojás
-
- 1 1/2 dl langyos tej
- néhány csepp konyak
- egy kevés só
A krémhez:
- 2 tojássárgája
-
-
- 1/4 l tej
- citrom- vagy narancshéj
- vanília vagy fahéj
- porcukor
Elkészítése:
A tészta kellékeit az olvasztott
vajjal jól összedolgozzuk. Palacsinta sütőben vajat olvasztunk, kanalazunk a
masszából és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A tejet hevíteni kezdjük a
citrom- vagy narancshéjjal, majd leszűrjük. A tojássárgáját összedolgozzuk a
cukorral, a liszttel és a tejjel. Felforraljuk, vaníliával vagy fahéjjal
ízesítjük, pihenni hagyjuk és a palacsintatésztákat megtöltjük vele. A végén
meghintjük egy kis porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése