Hozzávalók
- 40 dkg
csirkeaprólék
- 10-10 dkg fehérrépa és csiperkegomba
- 20 dkg sárgarépa
- 1 db zellergumó
- 2 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dkg liszt
- mokkáskanál pirospaprika
- őrölt fehér bors
- só
- 10-10 dkg fehérrépa és csiperkegomba
- 20 dkg sárgarépa
- 1 db zellergumó
- 2 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dkg liszt
- mokkáskanál pirospaprika
- őrölt fehér bors
- só
Elkészítés
A vaj felét előhevítjük, és az aprólékot
átpirítjuk benne. Felengedjük egy liter hideg vízzel, kissé megsózzuk, és
felforraljuk. A répákat és a zellert kis kockákra vágva hozzáadjuk az
aprólékhoz, és együtt tovább főzzük. Amikor a hús megpuhult, hozzátesszük a
cikkekre vágott gombát. Borssal ízesítjük, majd néhány percig még tovább főzzük.
Közben a maradék vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Meghintjük
pirospaprikával, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, és kevés vízzel
felengedjük. Habverővel simára keverjük. Hozzáöntjük a leveshez, és kislángon
alaposan kiforraljuk. Betétként külön kifőzött tésztát adhatunk hozzá. (Forrás: 109.hu)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése