2023. november 25., szombat

NEMZETEK KONYHÁJA - Magyaros csirkeaprólék leves

Hozzávalók
- 40 dkg csirkeaprólék 
- 10-10 dkg fehérrépa és csiperkegomba 
- 20 dkg sárgarépa 
- 1 db zellergumó 
- 2 dkg vaj 
- 1 csokor petrezselyem 
- 1 dkg liszt 
- mokkáskanál pirospaprika 
- őrölt fehér bors 
- só

Elkészítés
A vaj felét előhevítjük, és az aprólékot átpirítjuk benne. Felengedjük egy liter hideg vízzel, kissé megsózzuk, és felforraljuk. A répákat és a zellert kis kockákra vágva hozzáadjuk az aprólékhoz, és együtt tovább főzzük. Amikor a hús megpuhult, hozzátesszük a cikkekre vágott gombát. Borssal ízesítjük, majd néhány percig még tovább főzzük. Közben a maradék vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, és kevés vízzel felengedjük. Habverővel simára keverjük. Hozzáöntjük a leveshez, és kislángon alaposan kiforraljuk. Betétként külön kifőzött tésztát adhatunk hozzá. (Forrás: 109.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése