2023. november 23., csütörtök

Csirkés rizssaláta

Hozzávalók
250 g rizs 
- 300 g csirkehús 
- 1 piros húsú paprika 
- 1 paradicsom 
- 1 csokor metélőhagyma 
- A mártáshoz: 
- 10 ek. földimogyoró-olaj 
- 3 ek. borecet 
- 1 kávékanál mustár 
- só és bors

Elkészítése
A húst szeleteljük csíkokra és egy serpenyőben olívaolajon pirítsuk meg. A rizst főzzük ki, majd tegyük félre és jól csöpögtessük le. Az öntet összes hozzávalóját jók keverjük össze. A rizst dolgozzuk össze a pirított húscsíkokkal, a felkockázott paradicsommal és paprikával, valamint a felaprított metélőhagymával. Locsoljuk rá az öntetet, takarjuk le és fél napra tegyük a hűtőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése