2023. november 23., csütörtök

A nyilas jegy speciális jellemzői - november 23-dec. 21.

A Nyilas jellemzői

A Tűz jegyek közé tartozik, uralkodó bolygója a Jupiter. Társas jellem, könnyen teremt kapcsolatot. Ez életvidám optimizmusából is ered. Igazi kisugárzása nagy hatással van a környezetére. Szabadszellemű, nem bírja, ha korlátozzák. Inkább menekül, minthogy keretek közé szorítsák. Szereti az embereket, segítőkész és őszinte. Az adott szó nála szent, amit ígér, azt be is tartja. Van, amikor túlzásba viszi ezt a segítőkésséget és olyanokkal akar jót tenni, akik ezt nem kérték, ezért terhes is lehet a jó szándéka. A tapasztalataiból levont következtetéseket megosztja másokkal, mert úgy véli, fontos, hogy továbbadja. Jó nyelvérzéke van, könnyen tanul. Szívesen él vagy tartózkodik külföldön. Vonzzák a különleges, egzotikus dolgok. Hajlamos lehet a hízásra, ugyanakkor fontos számára a testmozgás. Ő maga is állandóan pörög, mozgásban van. Mégis kényelmes jegy, szereti, ha a dolgok a saját ütemükben haladnak, nem akarja azokat siettetni. Rendszerint a minőségre ad és nem a mennyiségre, inkább várakozik, de a kiszemelt dolognál nem ad alább. Szereti a luxusdolgokat és a tágas, nagy tereket. Előfordul, hogy nem az emberek igazi értékeit nézi, hanem az általuk képviselt rangot vagy foglalkozást. Általában szerencséje van a sorssal, amit a Jupiter hatásának köszönhet. (Forrás: www.horoszkop.org)

 Nyilas csillagjegy gyógynövény-horoszkópja
A Nyilas az életet habzsoló ember, akinek a szerecsendió és a ginzeng a leghasznosabb gyógynövénye.
Habitus: Nyugtalan emberek, akiknek az állandó optimizmusa hat a környezetére is. Becsületesek és remek a humorérzékük.
Betegségre való hajlam: A szervezetük anyagcsere-folyamata lelassul, emiatt gyakori a máj és a méregtelenítő szervek betegsége, emellett a csípő és a combok problémája. A reuma is veszélyezteti őket.
Gyógynövény: Gesztenye, szerecsendió, ginzeng, árnika.
(Forrás: napidoktor.hu)

Híres nyilasok:
Magyarok közül: Babits Mihály költő, Balázsovits Lajos színész, Bartók Béla, Bólyai János matematikus, Bozsik cucu az Aranycsapat válogatott focistája, Cseh László úszó, Demjén Ferenc énekes, Doszpot Péter főrendőr, Fenyő Miklós, Garas Dezső színész,  Habsburg György, Jókai Anna író, Kodály Zoltán, Koltai Róbert színész, Komár László énekes, Pitti Katalin operaénekes, Rúzsa Magdi énekes, Stahl Judit szerkesztő, Szálasi Ferenc politikus, Székhelyi József színész, Szikora Róbert, Szinetár Dóra színész, Till Attila műsorvezető, Töröcsik Mari, Varga Miklós énekes.

Külföldiek közül: Gustave Eiffel építész, Kim Basinger színész, Sharon Stone színész, Albert Ainstein tudós, Jennifer Ariston, Al Pacino színész, Mozart, Picasso festőművész, Freddie Mercury, Vincent van Gogh, Beethoven, Sztálin, a Gazda, Maria Callas énekes, Steven Spielberg, Mark Twain író, Walt Disney, Woody Allen színész, Tina Turner énekes, Jimi Hendrix gitárművész, Bred Pitt színész, Friedrich Nietzsche filozófus, Kevin Costner színész, Stephen King, Jane Fonda, Uri Geller bűvész, Britney Spear énekes.

Nyilas jegyű országok:
Magyarország, Spanyolország, Dalmácia, Ausztrália, Madagaszkár

Nyilas jegyű városok
Budapest, Kassa (Trianon óta: Kosice), Köln, Stuttgart, Avignon, Toledo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése