2023. november 24., péntek

Fogyasszunk sok diót stressz és álmatlanság ellen!

A dió az idegrendszer tápanyaga is. A bélben található B-vitamin táplálja az idegrendszert. Fontos szerepe van az ideg- és retinasejtek fejlődésében.
Ön gyakran stresszel, és álmatlan éjszakái vannak? Akkor van egy jó hírem, nem kell azonnal orvoshoz rohannia és gyógyszereket fogyasztania. Inkább próbálja ki előtte a dió csodálatos hatását.
A jó alvás képességét vizsgálta – embereken és állatokon egyaránt – a Texasi Egyetemen Russell Reiter, kollégáival. A kutatás eredménye röviden az volt, hogy a pajzsmirigy által termelt melatonin kellő mennyisége biztosítja a jó alvást. Segíti az elalvást, amire a 40 felettieknek már nagy szükségük van, mert csökken a szervezetük által termelt melatonin mennyiség, és szabályozza is az alvás menetét.
A pajzsmirigy éjszakai aktivitása, melatonin-termelése gyengébb, mint nappal. Pedig a jó alváshoz, az alvás menetének szabályos lefolyásához kellő melatoninszint szükséges a szervezetben. Ha nincs meg, pótolni kell. Sikerült nemcsak a vér melatonin-tartalmát meghatározniuk, amit 2,5-4,5 nanogramm/gramm értéknek találtak, hanem azt is bizonyították, hogy diófogyasztással a vér melatonin-tartalma megháromszorozódik.
A dióban természetes bio-melatonin van, szemben a mesterséges gyógyszerkészítményekkel. Ami nem anyagában, összetételében más, mint a vegyi úton létrehozott, hanem abban a kölcsönhatásban fejti ki többlethatását, hogy ugyanakkor többszörösen telítetlen zsírsavakat, flavonoidokat, egyéb anyagokat "csomagban" kapunk meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése