2022. szeptember 29., csütörtök

A Stirlitz c. NDK film egy epizódjából (paródia) 1916-ban

1942-ben egy reggel Stirlitz, az SS főtisztje beköszön Müllerhez, az SS főnökéhez, akinek az arca nem sok jót ígér: 
- Herr Gruppenführer, történt valami? Csak nem Berlin elővárosában vannak a szovjetek? 
- Ugyan, hagyja már ezeket az ostoba vicceket! Borzasztó álmom volt! Láttam, mi lesz a III. Birodalommal 2016-ban! 
 Na ne, annyira rossznak látszott? 
- Szavakat alig találok rá Stirlitz! Képzelje el, hogy a mi Németországunkban egy asszony a kancellár, egy másik asszony a honvédelmi miniszter, a külügyminiszter pedig egy homokos, a Daimler-Benz gyárban törökök dolgoznak. Németország fizeti a görögök és a spanyolok adósságait. Katonás, fáklyás felvonulások helyett szivárványos melegparádék vannak, pénzt fizetünk a zsidóknak, és Amerikából egy fekete bőrű elnök parancsait teljesítjük. Oroszország háborúzik Ukrajnával, Németország meg - képzelje el Stirlitz -, NÉMETORSZÁG (!!!!) arról győzködi Oroszországot, hogy ne háborúzzon!!! 
- És képzelje, Stirlitz, Ausztria külön ország megint, és ott szakállas nők énekelnek, az egyik megnyeri az európai fesztivált! 
- Stirlitz elgondolkodik: A főnököm azt is megálmodta, hogy Lengyelország, Norvégia, Franciaország, Jugoszlávia, Görögország megszállása után legyőzzük Angliát és a Szovjetuniót, és mi leszünk Európa urai. De ha ilyen vadakat álmodik 2016-ról, akkor ezek szerint ebből a győzelemből sem lesz semmi!!!
(Az interneten találtam, kissé kipofoztam.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése