2022. szeptember 26., hétfő

Mérleg (Libra) jegy jellemzői 3/3. - szeptember 24 - október 23.

A szerelemben

   Meglehetősen romantikus. Vonzó személyisége varázsával magához vonzza a másik nemet. Mint minden másban, itt is kiegyensúlyozottságra törekszik. A Mérleg-nő azt szereti, ha kedveskednek neki, körüludvarolják. Nem szereti, ha erőszakoskodnak vele, lerohanják és ajtóstul rohannak a házba. Partnerével szemben vannak elvárásai. Szereti, ha az együttlétnek, találkozásnak megadják a módját. Számára a szerelem legizgalmasabb része az udvarlás. Ahhoz, hogy feloldódjon a szerelemben és együtt érezhessen partnerével, szükséges számára a csábító környezet, színház, zene, álmodozóvá tévő bor, s ez jobban felmelegíti, mint bármilyen tüzes ostrom. Egy-egy idejében elhelyezett kedvesség, bók, dicséret, szeretet-megnyilvánulás sokat jelent neki, s mivel úgy érzi, hogy ebből a sok is kevés, ha teheti, hódításai számát növeli.
            Egy odavetett fátyol százszor több izgalmat, rejtélyt takar, mint a mezítelenség.
            Házassága akkor marad harmonikus, ha házastársa minden megszokottat, köznapit ügyesen kikerül. Szépérzékét bántó, kényelmét megzavaró realitásokkal nem szívesen néz szembe. Házasságában főként a pajtási viszony dominál. Ritkán veszekszik, mert az "felkavarná" az egyensúlyt.

Szabadidő-tevékenység

            Minden kényelmes és kellemes elfoglaltság, mely kapcsolódik a szépséghez, a művészethez, kapcsolatokhoz, megfelelő számára, pl. festés, írás, szép dolgok, ruhák készítése, kiállításokra-, színházba járás, zenehallhatás, tánc, csevegés egy jó baráttal, olvasás kényelmes körülmények között. Szívesen jár "bohém" művészi körökbe. A sport is kedvelt időtöltése, de sportágak közül inkább az ügyességet, szépséget, szellemet igénylők nem pedig a teti erőt megkövetelők.

A Mérleg-tulajdonságok eltúlzottsága vagy torzulása

            Azt jelentheti, hogy elégedetlenné válik a valóságos élettel szemben, ami természeténél fogva nem mindig harmonikus. Döntéshelyzetekben a mindkét oldal állandó megértésének vágya határozatlansághoz, habozáshoz vezethet. Nehezen tud "nem"-et mondani, és azután szenved miatta. (Ez abban gyökerezhet, hogy nagyon fontos számára, hogy szeressék, figyeljenek rá, és úgy érzi, ha nemet mond, nem fogják szeretni.)
            Megpróbál minden embernek a kedvében járni, s mivel ez eleve nem sikerülhet, ez elkedvetleníti. A szeretet iránti erős igény motiválja önközpontúságát is, s ha nem kapta meg az elégséges figyelmet, akkor elsősorban a saját kényelmével kezd törődni. Házasságában a kényelemszeretet azt a veszélyt rejti magában, hogy nem figyel a másik igényeire, ha az az ő kényelmének rovására megy. A túlzott kiegyezés utáni vágy félúton megállíthatja.
            Mint ahogy minden erő fordítható jóra és rosszra, ugyanígy a jegyek alaptulajdonságaiból is kihozhatjuk a jót, de a rosszat is. Az erő a változtatáshoz bennünk van, de ehhez az első lépés, hogy tükörbe nézzünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése