Sajtos parajjal töltött
csirkemell (4 adag)
Elkészítési idő: 30 perc
600 gramm sült csirkemell, szeletelt
400 gramm paraj (spenót), nyers
1 kisebb darab fokhagyma, nyers
120 gramm parmezán, reszelt
1 kisebb tojás, nyers
400 gramm paraj (spenót), nyers
1 kisebb darab fokhagyma, nyers
120 gramm parmezán, reszelt
1 kisebb tojás, nyers
Sárgarépával töltött
csirkecomb (4 adag)
Elkészítési idő: 20 perc
30 gramm vöröshagyma, nyers
1 késhegynyi konyhasó
1 késhegynyi fehérbors, őrölt, szárított
1 késhegynyi szerecsendió, őrölt
1 késhegynyi konyhasó
1 késhegynyi fehérbors, őrölt, szárított
1 késhegynyi szerecsendió, őrölt
A sárgarépát
lereszeljük, eldolgozzuk a finomra vágott kemény tojásokkal és petrezselyemmel.
Sóval, borssal és reszelt szerecsendióval, citromlével és reszelt
vöröshagymával ízesítjük. Ezután a csirkecomb bőre alá töltjük. Tűzálló tálban,
lefedve alufóliával, zsiradék nélkül előmelegített sütőben puhára sütjük.
Zöldséges csirkemáj (4 adag)
Elkészítési idő: 30 perc
150 gramm póréhagyma, nyers
2 dl tehéntej, 1.5%
20 gramm búzaliszt
20 gramm margarin
1 evőkanál ételízesítő (vegeta)
2 dl tehéntej, 1.5%
20 gramm búzaliszt
20 gramm margarin
1 evőkanál ételízesítő (vegeta)
A csirkemájat
felolvasztjuk, a szíveket leválasztjuk róla. A póréhagymát karikára vágjuk és a
margarinban megfonnyasztjuk. A csirkemájakat beleforgatjuk, megborsozzuk és
fedő alatt 5 percig pároljuk. A máj felét kivesszük és egy kevés póréhagymás
mártással együtt melegben tarjuk. A maradék májat villával pépesre törjük, a
liszttel megszórjuk, a vékonyra vágott gombát meg a félbevágott paradicsomok
belsejéből kivájt paradicsompépet hozzáadjuk és megsózva pár percig forraljuk.
Közben a karfiolt vegetás vízben puhára főzzük, lecsepegtetjük és egy meleg tál
közepére ültetjük. Az egészben hagyott csirkemájakat a májpüré felébe keverjük
és óvatosan a karfiolra öntjük. A fél kivájt paradicsomokat a gombás májkrém
másik felével megtöltjük és a karfiol köré rakjuk, a közöket petrezselyemmel
díszítjük.
Csirkemell almás káposztával
(4 adag)
Elkészítési idő: 40 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése