2024. február 9., péntek

Fahéjas méz minden nap!


Bizonyított tény, hogy a méz rendkívül kiemelkedő egészségügyi hatással rendelkezik. Ez azonban jóval többszörösére nő, ha fahéjat is keverünk bele. Többek közt ajánlott a koleszterin- és vércukorszint csökkentésére, valamit a vírusok elleni harc során is bevethetjük.
Nézzük, mi mindenre jó még a méz és fahéj kombinációja:

1. Szívbetegség ellen

Szívünk egészséges lesz, ha méz és fahéj keverékéből készített kencét teszünk a kenyerünkre reggelire. Helyettesíthetjük vele a lekvárt, csokoládékrémet. Csökkenti a koleszterinszintet, és megakadályozza a szívroham kialakulását.

2. Ízületi gyulladásra

A krónikus ízületi gyulladást kezelhetjük két evőkanál méz és egy evőkanál fahéj keverékével. Oldjuk fel egy pohár forró vízbe, és igyunk belőle egy-egy adagot minden reggel és este. Rendszeres fogyasztása által a rák kialakulásának kockázatát is csökkenthetjük.

3. Epehólyag gyulladásra

Ahhoz, hogy megszabaduljunk az epehólyagban előforduló baktériumoktól, keverjünk el két evőkanál fahéjat egy evőkanál mézzel egy pohár langyos vízben. Naponta egyszer fogyasszuk.

4. Koleszterin szabályozó

Ha rendszeresen fogyasztunk két evőkanál méz és három evőkanál fahéj keverékéből készült italt, a koleszterinszintünk két óra alatt akár 10 %-al is csökkenhet.

5. Melegítő

Ha fázunk, három napig vegyünk be egy evőkanál mézben elkeverve egy negyed teáskanál fahéjat. A krónikus köhögést és a hidegérzést is legyőzhetjük segítségével.

6. Gyomorpanaszokra

Ha rendszeresen fogyasztunk mézes, fahéjas keveréket, megszabadulhatunk mindenféle gyomorpanasztól, sőt javulni fog emésztésünk, de gyomorfekély ellen is jó.

7. Immunerősítő

A méz és fahéj kiváló immunrendszer erősítő, segít leküzdeni a szervezetben jelenlevő baktériumok és vírusok okozta gyulladásokat.

8. Fogyasztó

Minden reggel igyunk meg egy pohár langyos vizet mézzel és fahéjjal keverve, ez beindítja a gyomorműködést és a fogyást is.

9. Rossz lehelet ellen

Öblögessük a szánkat mézes, fahéjas vízzel, ez majd segít a rossz lehelet leküzdésében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése