hozzávalók
7 kg sárgabarack
1800 g cukor (kristály)
elkészítése
A sárgabarackokat megmossuk, majd
kisebb adagokban forró, lobogó vízbe dobjuk egy-két percre, szűrőkanállal
kivesszük, lehúzzuk a héjukat, kivesszük a magjukat és negyedekbe vágva az
üstbe (fazékba) tesszük.
Amikor már az összes barack az
üstben van, ráöntjük a cukrot. Lefedjük, egy éjszakán át állni hagyjuk.
Másnap reggel két- két és fél
órán át főzzük közepes lángon, a végén botmixerrel kicsit pépesítjük a
nagyobb gyümölcsdarabokat. Merőkanállal steril üvegekbe töltjük, befőző
fóliát teszünk a teteje alá, rátekerjük a tetőket, végül befőttes gumival még
jobban rászorítjuk a fóliát az üvegre.
Mielőtt száraz dunsztba tennénk,
az összes üveget fejtetőre állítjuk egy pillanatra. (A száraz dunszt nálam egy
kartondobozból áll, amibe az üvegeket teszem, egy törölközőből és két plédből,
amikbe jól bebugyolálom a dobozt.) Addig kell a dunsztban hagyni a lekváros
üvegeket, amíg teljesen kihűlnek. (Én egy-két napig szoktam benne hagyni.) (14
db 375 ml-es üveg lett tele ezzel a mennyiséggel.) (Forrás: Petra receptje)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése