2024. augusztus 8., csütörtök

MAGYAR KONYHA - Paprikás krumpli

hozzávalók / 2 adag

A paprikás krumplihoz

§                  70 dkg burgonya
§                  10 dkg csípős kolbász
§                  1 közepes fej vöröshagyma
§                  1 gerezd fekhagyma
§                  1 kis db paradicsom
§                  1 db chili (ízlés szerint)
§                  1 tk fűszerpaprika
§                  só (ízlés szerint)
§                  4 ek napraforgó olaj
§                  4 dl víz

A tálaláshoz

§                   4 ek tejföl

elkészítés

1.                 A megpucolt (megtisztított) vöröshagymát és fokhagymát finomra vágjuk, egy lábasban az olajon megdinszteljük.
2.                 A kolbászt néhány pillanatra hideg víz alá tartjuk, így könnyedén le tudjuk húzni a héját, majd felkarikázzuk és mehet a dinsztelt hagymára. Magasabbra vesszük a lángot és pár perc alatt lepirítjuk a kolbászkarikákat.
3.                 Félrehúzzuk a lábast a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, jól összekeverjük.
4.                 Az előzetesen megpucolt, felkockázott burgonyát is hozzáadjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a krumplit (nyílván a lábas méretétől is függ, de kb. 4 deci víz kell hozzá). A paradicsomot felnegyedeljük, beledobjuk a lábasba, a chilipaprikával együtt. Sóval ízesítjük (kb. 2 kávéskanálnyival).
5.                 Félig lefedve, közepes tűzön addig főzzük, míg a krumpli megpuhul. Ha szükséges, igazítunk az ízesítésén (utósózzuk).
6.                 Tejföllel kínáljuk.

(Előkészület: 0 perc, főzés 35 perc Forrás: NOSALTY/ Petra receptje)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése