2024. január 27., szombat

Az ehető lábtörlő - recept

           
Hozzávalók 4 főre:
35 dkg finomliszt
1 dl tej
1/4 kocka friss élesztő
(esetleg: 1 dl tej)
1 csapott kk só
1 csapott kk cukor
1 kk napraforgó olaj
7–8 db virsli
1 egész tojás (a kenéshez!) 
szezámmag (lehet kömény- vagy lenmag is, de akár el is hagyható)

Előkészület: 40 perc, sütés: 15 perc

Elkészítése:
1. A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Ezután kinyújtjuk kb. 25x35 cm-es lappá, majd óvatosan átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsire.
2. Késsel vagy derelyevágóval hosszanti irányban végigvágjuk (felcsíkozzuk) a tésztát, de végeinél kb. 2–2 cm-re meghagyjuk a széleket.
3. Ezután a hosszában félbevágott roppanós virsliket (vagy egészeket), beszövögetjük a tésztacsíkok közé.
4. Felvert tojással lekenjük (esetleg megszórjuk szezámmaggal), majd előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Sütési hőfok: 180°Csütési mód: hőlégkeverés;
ízesítés: majonézzel, kecsappal, mustárral
          Ez a lábtörlő nagyon csábító, de nyakló nélküli evésétől mindenkit óvok a következő humoros viccel (Kismalac, 2011. 155. szám):

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése