Hozzávalók 4 főre:
35 dkg finomliszt
1/4 kocka friss élesztő
(esetleg: 1 dl tej)
1 csapott kk só
1 csapott kk cukor
1 kk napraforgó olaj
7–8 db virsli
1 egész tojás (a kenéshez!)
Előkészület: 40 perc, sütés: 15 perc
Elkészítése:
2. Késsel vagy derelyevágóval hosszanti irányban végigvágjuk (felcsíkozzuk) a tésztát, de végeinél kb. 2–2 cm-re meghagyjuk a széleket.
3. Ezután a hosszában félbevágott roppanós virsliket (vagy egészeket), beszövögetjük a tésztacsíkok közé.
4. Felvert tojással lekenjük (esetleg megszórjuk szezámmaggal), majd előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Sütési hőfok: 180°C ; sütési mód: hőlégkeverés;
ízesítés: majonézzel, kecsappal, mustárral
ízesítés: majonézzel, kecsappal, mustárral
Ez a lábtörlő nagyon csábító, de nyakló nélküli evésétől mindenkit óvok a következő humoros viccel (Kismalac, 2011. 155. szám):
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése