2024. január 31., szerda

A csurgatott fánk - farsangra ajánlom

Itt a farsang, itt a fánkszezon. Az égetett édes tésztának számtalan változata van. Hazánkban is igen kedvelt a spanyol nyelvterületek népszerű édessége, a churros. Magyar nevét az elkészítési technika alapján kapta. Az élvezetek fokozásáért kínáljatok mellé csoki-, karamell-, vagy vaníliaöntetet.
Hozzávalók: 2,5 dl víz; 2 evőkanál barna cukor; fél teáskanál só; 8 dkg vaj; 15 dkg liszt; 2 db tojás; 1/2 teáskanál vanília kivonat; fahéjas cukor a hempergetéshez.
Elkészítése: Egy lábasba beleöntjük a vizet, barna cukrot, sót és a vajat. Amikor felforr, pár perc múlva hozzákeverjük a lisztet. Jól elkeverjük, majd hagyjuk kicsit kihűlni. Ezt követően hozzáadjuk a tojásokat és a vanília kivonatot, majd robotgép segítségével simára keverjük.
Felmelegítjük az olajat és elkészítjük a fahéjas cukrot, hogy lecsöpögtetés után rögtön meg tudjuk hempergetni benne a fánkokat. Csillagformájú véget teszünk a habzsákra, célszerű eldobható habzsákot használni, abból nem folyik szanaszét a massza a varrásnál, beletöltjük a masszát és szépen kinyomkodjuk a forró olajba. Hamar sül. Ízlés szerint kínálhatunk hozzá önteteket, mártogatni. (Forrás: Richpoi Hírek)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése