2020. szeptember 8., kedd

VISSZATEKINTÉS - Bogyay Katalin emlékfát ültetett Balatonfüreden - 2012. szeptember 7.

A Tagore sétány olasz részlegébe Bogyay Katalin, az UNESCO Közgyűlés elnöke, Magyarország UNESCO nagykövete a fa elültetésével megerősítette halhatatlanságát, amit kiváló írásaival már elért.
Egyed Irma a balatonfüredi önkormányzat és a rendezők nevében köszöntötte a jelen lévőket. Majd Bóka István polgármester méltatta Bogyay Katalin gazdag, tevékeny és sikeres életútját, valamint kiemelkedő kapcsolatát Balatonfüreddel. Visszautalt Tagoréra is, hogy a Nobel-díjas indiai költő nem is gondolta akkor, hogy az első fa elültetésével milyen nagy eseménysorozatot indít el a város életében. Megköszönte, és  hosszasan sorolta azokat a személyeket és intézményeket, akik kitalálták, majd életben tartották a Quasimodo Költőversenyt.
Az ünnepség csúcsaként Bogyay Katalin és Bóka István néhány lapát föld rádobásával jelképesen elültette a szép, formás fát. Majd Bogyay Katalin az emlékkönyvben is megörökítette a 61. emlékfa ültetésének eseményét.
Ezután Bogyay Katalin meleg szavakkal megköszönte a megtiszteltetést, hogy fát ültethetett Balatonfüreden, és a 195 tagországot tömörítő UNESCO tevékenységéről is beszélt.
(Bejegyeztem 2012-ben)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése