Hozzávalók
-2
evőkanál olaj
-1 fej vöröshagyma
-40 dkg füstölt sonka
-2 sárgarépa
-1 fehérrépa
-1 vékony cikk zellergumó
-1 evõkanál pirospaprika
-1 evõkanál zsír
-1 evõkanál liszt
-1 csokor snidling
-õrölt bors, só
Elkészítése
Pirítsuk
meg a hagymát, majd keverjük hozzá a kisebb kockákra aprított sonkát, a
sárgarépát, a fehérrépát, a zellert, és pirítsuk még néhány percig. Szórjuk meg
pirospaprikával, öntsük fel 1 liter vízzel, amikor felforrt, lassú tűzön főzzük
puhára. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Készítsünk rántást, rántsuk be vele a
levest, amikor újból felforrt, szórjuk bele a snidlinget, és öntsük hozzá a
kevés forró levessel simára kevert tejfölt. (Forrás:
109.hu)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése