2024. január 20., szombat

Sajtos, baconos stangli

Hozzávalók:
2 csomag mirelit leveles tészta
20 dkg lapka sajt
20 dkg bacon
2 dl 20 %-os tejföl
1 tojás
szezámmag
egész kömény

Elkészítése (40 perc):
            A tésztákat szobahőmérsékleten felengedjük, vékonyra nyújtjuk. A bacont apróra vágjuk, kipirítjuk és leszűrjük.
            Az egyik kinyújtott tésztát megkenjük tejföllel, megszórjuk a kipirított és leszűrt baconnel és betakarjuk a lapkasajt szeletekkel.
            Ráterítjük a másik tésztalapot és derelye vágóval vagy késsel tetszőleges formára vágjuk.
          A tésztát megkenjük felvert egész tojással, megszórjuk szezámmaggal, egész köménnyel és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése