2024. január 14., vasárnap

Ilyen anya vagy? - horoszkóp

Rák
Imádja a gyerekeit, mintha csak anyaságra teremtették volna. Egyszerűen tökéletes erre a „szerepre”. Rendkívül lelkiismeretesen gondozza a gyereket, odafigyel rá, nagyon empatikus. Mindig rendelkezésre áll, hiszen ő azért van a világon, hogy anya legyen, s gyermekének éljen. Élethivatásának tekinti az anyaságot, igyekszik minél igényesebben tanítani a kicsit. Ám igaz, hogy túlságosan félti a gyereket, nehezen engedi, hogy önállósodjon. A Rák anyuka még felnőtt korában is nagy szerepet játszik gyermeke életében.
Bika
A Bika anyuka nem ismer lehetetlent, lelkiismeretes a gyermekgondozásban, tökéletesen biztosítja azokat a feltételeket, amelyek a gyermek fejlődését a legjobban szolgálják, ezért azok jó eséllyel indulnak az életben. Emellett szilárd, megbízható alapot kínál a gyermeknek, mindig lehet rá számítani, mindig minden körülmények között gondoskodik róluk. Ám igaz, hogy nagyon erőteljesen magához köti őt. Fontos, hogy a túlféltés ne jelenjen meg a kapcsolatban, hiszen a gyereknek szüksége van az önállóságra is!
Vízöntő
Talán róla hinnék el a legkevésbé, hogy jó anya, pedig… Különleges ember, nyitott a különböző kultúrákra, emiatt Vízöntő anyuka gyermekéből is széles látókörű, érdeklődő felnőtt válhat. Ez a szemléletmód arra ösztönzi a gyereket, hogy ő maga is rengeteg kapcsolatot kössön. A Vízöntő anyuka egyenrangúként kezeli a gyermeket, kikéri a véleményét, és a döntési helyzetekben meghallgatja őt. Nagyon nagy pozitívuma, hogy sok szabadságot ad a gyereknek és hagyja őket kibontakozni. Figyelnie kell azonban arra, hogy a határokat is be tudja tartatni a gyerekkel.
Kos
A Kos anyuka eléggé energikus ember, képes arra, hogy egész nap szórakoztassa gyermekét. Jó programokat talál ki számára, és partner a játékban. A „kisfiús” játékok sem idegenek tőle, mint a focizás vagy önvédelmi sportok. Gyakran közös sportot művel gyermekével, így sporttársak is lehetnek egyben. Akkortól teljesedik ki igazán a Kos anyuka, amikor a gyerek három-négy éves lesz, s már partnernek tekinthető a szabadidős tevékenységekben.
Ikrek
Az Ikrek anyuka jó beszélgetőpartner, bár tudása néha felületes lehet. A gyerek a gondjait mindig meg tudja beszélni vele. Elegendő szabadságot és mozgásteret enged neki, így megfelelően tud fejlődni, és megtapasztalhatja önállóságát. Remek partner a szabadidős tevékenységekben, szívesen megy a gyerekkel kiállításra, színházba, moziba. Figyelme néha szétszórt, így megtörténhet, hogy pont akkor nem számíthat rá csemetéje, amikor valóban szükség lenne a problémák megbeszélésére. Ha arra van szükség, képes szigorú lenni – általában jól váltogatja a gyengéd és szigorú nevelési elveket.
Oroszlán
Az Oroszlán anyuka mindig meg tudta őrizni gyermeki énjét, partner lehet a közös játékban. Nagylelkű, mindent megad a szeretteinek. Inkább magának nem vesz semmit, de a kicsinek biztos, hogy a legjobb ruhákat és játékokat szerzi meg. Olyan, mint az anyatigris: ha valaki csúnyán néz a gyerekre, megnézheti magát! Általában megvannak a maga szórakozásai, élete, társasága, így nem „telepszik rá” a gyermekére.
Szűz
A Szűz anyuka lelkiismeretesen gondozza a gyermekét, de néha túl fáradt ahhoz, hogy valóban ráhangolódjon. Számára fontos a napirend, a szokások, amitől nem lehet eltérni. Elemi igénye a tisztaság, de a gyermekek szeretik magukat összekoszolni. Ezeket a „koszos” játékokat a Szűz anyuka nem szereti. De igaz, hogy a gyerek mindig építhet rá. Kötelességtudata olyan példakép, amely a gyermek számára követendő lehet.
Mérleg
Barátságos, rengeteg kapcsolattal rendelkezik, amelyek a gyereket is szórakoztathatják. Szeret a gyermekével beszélgetni, nagy hangsúlyt fektet arra, hogy igényesen nevelje. Életvezetési mintát ad a kicsinek, akinek felnőtt korában is jól jöhet ez a tudás. Családja nagyon büszke lehet rá, hiszen megjelenése elsőrangú, nagyon szép anyuka.
Skorpió
Lelkiismeretes a gyermeknevelésben, „erős nő”, akire a gyerek mindig támaszkodhat. Általában közösen találnak a gondokra megoldást. Annyira elszánt, hogy bármi áron megvédi a gyermekét, nem számít, hogy mit kell ezért megtennie. Nemcsak az emberekkel képes szembeszállni, ha nem az egyéb, külső körülményekkel is: rengeteg munkával, de megteremti az áhított életkörülményeket, nívósan neveli fel.
Nyilas
A Nyilas anyuka nagyon vidám, derűlátóan áll az élet kérdéseihez. Szórakozás, játék vele az élet a gyermek számára. Arra neveli a kicsit, hogy kialakítsa saját elképzelését, magasabb tanulmányokat folytasson, egyetemre, főiskolára járjon. Ő maga is művelt, ami előnyös a gyereknek, hiszen mindig lesz kitől tanácsot kérnie. Figyelnie kell arra, nehogy rákényszerítse a gyerekre a saját véleményét!
Bak
A Bak anyuka komoly ember, s a gyermeknevelést élethivatásnak tartja. Ennek megfelelően lelkiismeretesen műveli, mindig lehet számítani a segítségére. Felelősségtudata óriási, felnőtt gyermekei is számíthatnak arra, hogy nincsenek egyedül a világban. Általában az anyagi kérdésekkel nincs is baj, hiszen a Bak anyuka jó anyagi körülményeket teremt.
Halak
Érzelmi ember, szinte együtt lélegzik a gyerekkel. Pontosan ráérez arra, hogy milyen kívánságai vannak a kicsinek, s azokat igyekszik is teljesíteni. A gyerek gondjait komolyan veszi, nem neveti ki. Jószívű, de gyakran túlontúl lágyszívű is. Engedékeny a nevelési kérdésekben, pedig a következetességre óhatatlanul szüksége van a kicsinek. Megtörténhet, hogy nehezen osztja be az idejét, így nem tudja ellenőrizni a gyerek iskolatáskáját, leckéjét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése