2023. december 28., csütörtök

KFC saláta - házilag

Hozzávalók 6-8 személyes nagy adaghoz: 1 kisebb fej káposzta, 2 kisebb répa, 1 fej vöröshagyma vagy egy póréhagyma, ami kevésbé csípős, 1 citrom leve, 2 dl majonéz, 1 dl tejföl, 2 evőkanál almaecet, 1 evőkanál cukor, 1 kiskanál só, kevés őrölt bors.
Elkészítése: A káposztát legyaluljuk, a répát durvára reszeljük. A hagymát nagyon vékony félkörökre vágjuk. Besózzuk és ráfacsarjuk a citrom levét, így a hagyma elveszti csípőssége jó részét. Az öntet hozzávalóit kikeverjük: a majonézt, a tejfölt, az ecetet cukorral, sóval és borssal fűszerezzük. Összeforgatjuk a zöldségeket és az öntetet.
Akkor a legfinomabb, ha 1-2 órán keresztül állni hagyjuk. Ha szükséges, adjunk hozzá több fűszert. Aki pedig édesebben szereti, 1-2 almát is reszelhet bele, amit feltétlenül locsoljon meg citromlével, hogy az ne barnuljon meg.
Sült, rántott húsokhoz kiváló kísérő ez az eredetihez nagyon hasonlító saláta. Ha pedig a majonézt lecseréljük joghurtra, egy kifejezetten egészséges, magas vitamintartalmú téli salátát kapunk. (Richpoi Hírek)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése