A karfiol a szénhidrátszegény diéta egyik legsokoldalúbb zöldsége. Tulajdonképpen bármit helyettesíthetsz vele, amit normál esetben szénhidrátbombákból készítenél: lehet köret a rizs helyett, nassolnivaló falatka, sőt, akár pogácsa, nokedli, sőt, zsemle is. És ami a legjobb: teljesen szénhidrátmentes, vagyis csak úgy robbannak majd le rólad a felesleges kilók!
Ezúttal csodás, zöldfűszeres-sajtos, mediterrán aromájú, nyári kenyér készül belőle.
Hozzávalók:
·1 fej karfiol, apró rózsákra szedve
·1/2 csésze reszelt mozzarella sajt
·1/2 csésze forgácsokra vágott parmezán sajt
·1 tojás
·1/2 evőkanál összenyomott fokhagyma
·1/2 evőkanál apróra vágott, friss bazsalikom
·1/2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem
·1 teáskanál só
·1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
A feltéthez:
¾ csésze reszelt mozzarella sajt
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 220 Celsius-fokra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
3. Egy nagyobb tálban keverd össze a darált karfiolt a reszelt mozzarellával, a parmezánforgáccsal, a tojással, a zúzott fokhagymával, a zöldfűszerekkel, a sóval és a borssal.
4. Az így kapott masszát simítsd a sütőpapírral bélelt tepsibe, kb. fél centi vastagon.
5. Mehet is az előmelegített sütőbe, 10-12 perc után vedd ki. Szórd a félig kész karfiolkenyérre a másik adag mozzarellát. Tedd vissza a sütőbe, és süsd addig, amíg a sajt elolvad, és barnulni kezd. Hagyd hűlni 10 percig, majd vágd vastagabb csíkokra az isteni, szénhidrátmentes kenyérkét!
6. Friss zöldfűszerekkel és parmezánnal tálald, és tegyél mellé pikáns, paradicsomos szószt a mártogatáshoz!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése