2023. május 6., szombat

Palacsintatorta

Hozzávalók:
palacsintához:
4 dl liszt
4 dl tej
4 db tojás (közepes)
1-2 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor
2 tk sütőpor
csipet só
olaj a sütéshez

töltelékhez:
25 dkg mascarpone
3-4 ek mogyorókrém
2 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor
2 dl habtejszín (vagy hulala)
10 dkg étcsokoládé

Elkészítése:
            Az egész tojásokat keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, és a tejjel. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel keverjük simára. (egy sűrűbb palacsintatésztát fogunk kapni)
            A palacsintasütőt kenjük ki egy kevés olajjal, majd tegyünk bele egy nagyobb merőkanállal a tésztából. Ezután a palacsinták mindkét oldalát, kisebb lángon süssük szép pirosra.
            A mascarponét keverjük alaposan össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a mogyorókrémmel. A habtejszínt (vagy hulalát) verjük fel kemény habbá.
            Helyezzük a tányérra egy palacsintát, majd ízlés szerint kenjük meg a mascarponés-mogyorókrémmel. Ezután helyezzünk rá a következő palacsintát, majd kenjük meg a felvert tejszínhabbal. Addig ismételjük, még az utolsó palacsinta a tetejére nem kerül.
            A maradék mogyorókrémet, keverjük össze egy kevés tejszínhabbal, majd azzal kenjük meg a palacsintatorta tetejét.
            A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd kevergetve hűtsük ki. Ezután ízlés szerint csorgassuk a torta tetejére.

            Tálalás előtt éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. (én az elkészült palacsintatortát betettem a hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen a töltelék, így könnyebben tudtam szeletelni) (Forrás: Receptneked, KGizi)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése