Összetevők:
2 ek liszt
2 ek olaj
2 db babérlevél
1 kávéskanál őrölt kömény
1 kávéskanál őrölt paprika
6 db tojás
1 ek ecet
Elkészítése:
-
A tojásleves elkészítéséhez alacsony lángon a lisztből és az olajból rántást készítünk, majd felöntjük 1 liter vízzel. Ízesítjük babérlevélel, a köménnyel, egy kevés sóval és az őrölt paprikával.
-
Felverünk kettő tojást, majd ha felforrt a leves, a felvert tojásokat óvatosan belekeverjük, és így még 1-2 percig főzzük.
-
A többi tojást egyenként felütjük, és óvatosan a forró levesbe engedjük. Azután tovább főzzük még így 2-3 percig. Tálalásnál egy tányérba egy bevert tojást teszünk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése