2024. március 2., szombat

NEMZETEK KONYHÁJA - Csikós tokány receptje (magyar)

Hozzávalók:
  • 1 kg sertéslapocka
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db fehérpaprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 2 kávéskanál pirosporpaprika
  • őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítése:
A csíkokra vágott szalonnát megpirítjuk, majd kiszedjük a zsiradékból. Ebben megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a felcsíkozott húst.
Pirospaprikát szórunk rá, kevés vízzel felöntjük, zúzott fokhagymát, sót, borsot, paradicsomot, paprikát teszünk bele. Kevés vízzel öntjük fel, hogy sűrű szaftja legyen. Amikor a hús megpuhult, a tejföllel összekevert liszttel behabarjuk és összeforraljuk.
Köretnek én most galuskát készítettem mellé.
(Vass Lászlóné receptje)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése