2024. március 6., szerda

Hozzájárulásom az adóbevallások elkészítéséhez a humor segítségével

        Az apa bemegy egy étterembe a kisfiával, hogy a gyerek valamivel elfoglalja magát, és nyugton legyen, ad neki három százforintost játszani. Egyszer csak azt látja, hogy a gyerek fuldoklik, kékül az arca, rájön, hogy valószínűleg lenyelte a pénzt, ezért elkezdi ütögetni a hátát. A gyerek ki is köhög két darab százast, de tovább fuldoklik. Az apja kezd bepánikolni, és segítségért kiabál. Egy kosztümös, jól öltözött, mutatós, komoly kinézetű nő ül a kávés pult mellett újságot olvasva, és a kávéját szürcsölgetve. Hallva a ribilliót, felnéz, leteszi a kávéját meg az összehajtogatott újságot a pultra, és minden sietség nélkül odamegy a fiúhoz.
Kigombolja és lehúzza a nadrágját, és kézbe véve a fütyülőjét. Először finoman, majd egyre erőteljesebben kezdi szorongatni, csavargatni. Néhány másodperc után a fiú görcsösen összerándulva kiköhögi az utolsó százast, amit a nő ügyesen elkap a szabad kezével. Elengedve a fiú fütyijét, a százast odaadja az apának, és szó nélkül visszaül a helyére.
          Az apa mikor látja, hogy minden rendben van a gyerekkel, odamegy a nőhöz megköszönni a segítséget: –Igazán csodálatos volt, még sose láttam senkit, aki ilyet csinált! Maga orvos?
–Nem, én az adóhivatalban dolgozom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése