2024. március 7., csütörtök

Hagymás-majonézes krumplisaláta

Hozzávalók:
            4 tojássárgája, 3 dl olaj, 2 evőkanál citrom, 1 nagy pohár tejföl, 3 lilahagyma, 15 dkg, mustár, 2 evőkanál cukor, 1 csipet só, 2,5 kg krumpli

Elkészítése:
            A tojást néhány órára kiveszem a hűtőből, hidegen nem jó vele dolgozni. A 4 sárgáját kikeverem a cseppenként adagolt olajjal, míg krémes nem lesz, ez a legfontosabb lépés. Hozzáadom a citromlevet, a mustárt, a cukrot, a sót, végül a tejfölt. Elkeverem, majd hozzáadom a vékony csíkokra vágott lilahagymát. 
            A krumplit meghámozva, apró kockára vágva sós vízben megfőzöm, lecsepegtetem, majd miután kihűlt, hozzáadom a mártáshoz, és belekeverem. Néhány órára hűtőbe teszem, hidegen, összeérve a legfinomabb.

Megjegyzés:
Ajánlom magában vagy fasírthoz, sültekhez köretként. Köret mellé plusz kísérőnek kicsit nehézkes. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése