Hozzávalók
- 2 tojás
- 8 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 5-6 ek. tej
- A krémhez:
- 50 dkg túró
-2 dl
joghurt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 1 citrom
- 1 dkg zselatinpor
- A tetejére:
- 50 dkg őszibarack
-3 dl
szűrt baracklé
- 1 csomag tortazselépor
- 8 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 5-6 ek. tej
- A krémhez:
- 50 dkg túró
-
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 1 citrom
- 1 dkg zselatinpor
- A tetejére:
- 50 dkg őszibarack
-
- 1 csomag tortazselépor
Elkészítése
Egy tálban összekeverjük a tészta
hozzávalóit, majd az egészet egy előkészített tortaformába tesszük, és közepes
fokozaton kb. 16-18 perc alatt készre sütjük. Eközben az áttört túróhoz
keverjük a joghurtot, a cukrokat, a reszelt citromhéjat és a citromlevet. A
zselatint kevés vízben feloldjuk, majd ezt is a túrós krémhez keverjük, és az
egészet a tésztalapra kenjük. Hűtőbe tesszük, majd ha megdermedt a felszeletelt
barackkal díszítjük. A zselét a baracklében főzzük meg, majd szép egyenletesen
eloszlatjuk a tortán, és csak akkor kínáljuk, ha már ez is megkötött.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése