2022. december 7., szerda

Gesztenyepüré házilag - régi recept

            Ugyan sokkal gyorsabban elkészítheti a gesztenyepürét masszából, de az íze miatt érdemes ezt is kipróbálni. 
          Az ízét lehet gazdagíthati némi vanília segítségével, az állagán pedig egy kis olvasztott vajjal lehet lágyíthatani.

Hozzávalók:
1 kg gesztenye
15 dkg méz
2 evőkanál rum

Elkészítés ideje: egy óra.

Elkészítés menete:
            A kevés hozzávaló kissé becsapós, mert ugyan valóban elég lesz ennyi alapanyag, azonban ez nem jelenti azt, hogy munkád is kevés lesz. Egy nagyobb lábasban, amiben majd elférnek a gesztenyék, forralj vizet, metszd be a páciensek tetejét, és úsztasd meg benne az összes példányt - lehetőleg szép nagyokat válogass össze, hogy megkönnyítsd a dolgod. Miután átmelegedtek, távolítsd el a héjukat - mindig csak annyit vegyél ki egyszerre, amit gyorsan meg tudsz pucolni, melegen sokkal könnyebb ez a művelet. (Forrás: Femina)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése