Hozzávalók
–1 pecsenyekacsa
–50 g margarin
–200 g sárgarépa
–1 nagy fej hagyma
–100 g zeller
–1 gerezd fokhagyma
–8 ananászkarika
–1/2 dl konyak
–2 dl száraz fehérbor
–30 g kristálycukor
–1 evőkanál borecet
–só,
bors,
–rozmaring, kakukkfű
Elkészítése
A
kacsát kívül-belül besózzuk, belsejét bedörzsöljük borssal és a szárított
füvekkel, beletesszük a rozmaringot. Tűzálló tálba fektetjük, meglocsoljuk az
olvasztott vajjal, mellé tesszük az apróra vágott sárgarépát, hagymát, zellert,
a fokhagymát, aláöntjük a bort, lefedjük, és előmelegített sütőben, közepes tűznél(180 C ) puhára pároljuk, majd
fedő nélkül, erős tűzön pirosra sütjük - sütés közben saját levével
locsolgatjuk.
Az
ananászt meglocsoljuk konyakkal és lefedjük. Egy kisebb
lábasban a cukrot aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk az ecetet, 1 dl ananászlét, a
pecsenyelét, és erős tűzön mézsűrűre forraljuk.
A
kacsát körberakjuk ananászkarikákkal, megkenjük egy kevés mártással. A többit
kis csészékben forrón kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése