2023. december 23., szombat

Karácsonyi kacsasült

Hozzávalók
–1 pecsenyekacsa 
50 g margarin 
200 g sárgarépa 
1 nagy fej hagyma 
100 g zeller 
1 gerezd fokhagyma 
8 ananászkarika 
1/2 dl konyak 
2 dl száraz fehérbor 
30 g kristálycukor 
1 evőkanál borecet 
, bors,
rozmaring, kakukkfű

Elkészítése
            A kacsát kívül-belül besózzuk, belsejét bedörzsöljük borssal és a szárított füvekkel, beletesszük a rozmaringot. Tűzálló tálba fektetjük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal, mellé tesszük az apróra vágott sárgarépát, hagymát, zellert, a fokhagymát, aláöntjük a bort, lefedjük, és előmelegített sütőben, közepes tűznél(180 C) puhára pároljuk, majd fedő nélkül, erős tűzön pirosra sütjük - sütés közben saját levével locsolgatjuk. 
            Az ananászt meglocsoljuk konyakkal és lefedjük. Egy kisebb lábasban a cukrot aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk az ecetet, 1 dl ananászlét, a pecsenyelét, és erős tűzön mézsűrűre forraljuk. 
            A kacsát körberakjuk ananászkarikákkal, megkenjük egy kevés mártással. A többit kis csészékben forrón kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése