Hozzávalók:
60 dkg liszt, 45 dkg aranybarna cukor, 20 dkg étcsokoládé, 4 db tojás, 10 dkg méz, 10 dkg vágott dió, 2 evőkanál olaj, fél csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, mézeskalács fűszerkeverék, rum, csipetnyi só
60 dkg liszt, 45 dkg aranybarna cukor, 20 dkg étcsokoládé, 4 db tojás, 10 dkg méz, 10 dkg vágott dió, 2 evőkanál olaj, fél csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, mézeskalács fűszerkeverék, rum, csipetnyi só
Elkészítése:
Gőz fölött
olvaszd föl a mézet a cukorral, tedd bele a fűszereket. Amikor kihűlt, keverd
bele a felvert tojást és a diót, majd add hozzá a sütőporos lisztet és a sót.
Miután összedolgoztad a tésztát, formálj belőle szív alakú kis puszedliket, és
rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd előmelegített sütőben közepes lángon.
Közben a csokit olvaszd fel, keverd össze az olajjal, majd mártogasd bele a
kihűlt puszedliket. Érdemes korábban elkészíteni, mert pár nap kell, hogy
megpuhuljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése