2018. október 12., péntek

Gombapaprikás

Húspótlóként jöhet a gomba is, nokedlivel, tésztával nagyszerű

hozzávalók 4 adag
§                                 20 dkg gomba
§                                 1 közepes fej vöröshagyma
§                                 3 gerezd fokhagyma
§                                 1 közepes db paprika
§                                 1 db paradicsom (vagy lecsó)
§                                 2 dl tejföl
§                                 50 dkg tészta
§                                 2 ek napraforgó olaj
§                                 fűszerpaprika ízlés szerint
§                                  ízlés szerint
§                                 bors ízlés szerint
§                                 köménymag ízlés szerint

elkészítés

1.                              Az olajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, mellédobjuk a fokhagymát is. Fűszerpaprikával meghintjük, kevés vizet hozzáöntve pároljuk.
2.                              Hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot (esetleg 3 kanál lecsót). 10 perc párolás után adjuk hozzá a szintén apróra vágott gombát, a sót, borsot. Lefedjük és hagyjuk rotyogni.
3.                              Kb. 30 perc főzés elteltével egy tálban kevés vízzel, vagy tejjel kikeverjük a tejfölt, és hozzáöntjük a gombához. Egy-két rottyantás után kész.
4.                              Kifőzzük a tésztát hozzá, és tálaljuk. Jó étvágyat!
§                                 költség: 400 Ft
(Forrás: Iluska receptje)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése