Húspótlóként jöhet a gomba is,
nokedlivel, tésztával nagyszerű
hozzávalók 4 adag
§
20 dkg gomba
§
1 közepes fej vöröshagyma
§
3 gerezd fokhagyma
§
1 közepes db paprika
§
1 db paradicsom (vagy lecsó)
§
2 dl tejföl
§
50 dkg tészta
§
2 ek napraforgó olaj
§
fűszerpaprika ízlés szerint
§
só ízlés szerint
§
bors ízlés szerint
§
köménymag ízlés szerint
elkészítés
1.
Az olajon
megfonnyasztjuk a vöröshagymát, mellédobjuk a fokhagymát is. Fűszerpaprikával
meghintjük, kevés vizet hozzáöntve pároljuk.
2.
Hozzáadjuk az apróra
vágott paprikát és paradicsomot (esetleg 3 kanál lecsót). 10 perc párolás után
adjuk hozzá a szintén apróra vágott gombát, a sót, borsot. Lefedjük és hagyjuk
rotyogni.
3.
Kb. 30 perc főzés
elteltével egy tálban kevés vízzel, vagy tejjel kikeverjük a tejfölt, és
hozzáöntjük a gombához. Egy-két rottyantás után kész.
4.
Kifőzzük a tésztát
hozzá, és tálaljuk. Jó étvágyat!
§
költség: 400 Ft
(Forrás: Iluska
receptje)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése