Gombaleves (4 adag)
Elkészítési idő: 20 perc
A finomra
vágott hagymát olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a jól megmosott és
vékony szeletekre vágott gombát. Sózzuk, pirospaprikáét, borsot szórunk rá.
Vízzel felengedjük és puhára főzzük. Tejfölből, lisztből habarást készítünk és
behabarjuk. Még egyszer felforraljuk, tálalás előtt vágott petrezselyemmel
megszórjuk.
Gulyásleves (4 adag)
Elkészítési idő: 40 perc
Az olajban
megpirítjuk a hagymát, beletesszük a pirospaprikát, a kockára vágott marhahúst,
a köménymagot, a lecsót. Megsózzuk, vízzel felöntjük és nem egészen puhára
pároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, annyi vizet öntünk rá, hogy a
burgonyát és a húst ellepje (személyenként 4 dl vizet) és megfőzzük.
Zöldséges marhatokány (4
adag)
Elkészítési idő: 50 perc
1 teáskanál pirospaprika, őrölt, édes-nemes
1 teáskanál feketebors, egész
3 evőkanál napraforgó-olaj
1 teáskanál feketebors, egész
3 evőkanál napraforgó-olaj
300 gramm paradicsom, darabolt
100 gramm zöldpaprika, édes, fagyasztott
70 gramm petrezselyemgyökér, nyers
150 gramm sárgarépa, nyers
150 gramm vöröshagyma, nyers
100 gramm zöldpaprika, édes, fagyasztott
70 gramm petrezselyemgyökér, nyers
150 gramm sárgarépa, nyers
150 gramm vöröshagyma, nyers
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése