Gombaleves (4 adag)
Elkészítési idő: 20 perc
A finomra
vágott hagymát olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a jól megmosott és
vékony szeletekre vágott gombát. Sózzuk, pirospaprikáét, borsot szórunk rá.
Vízzel felengedjük és puhára főzzük. Tejfölből, lisztből habarást készítünk és
behabarjuk. Még egyszer felforraljuk, tálalás előtt vágott petrezselyemmel
megszórjuk.
Gulyásleves (4 adag)
Elkészítési idő: 40 perc
Az olajban
megpirítjuk a hagymát, beletesszük a pirospaprikát, a kockára vágott marhahúst,
a köménymagot, a lecsót. Megsózzuk, vízzel felöntjük és nem egészen puhára
pároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, annyi vizet öntünk rá, hogy a
burgonyát és a húst ellepje (személyenként 4 dl vizet) és megfőzzük.
Zöldséges marhatokány (4
adag)
Elkészítési idő: 50 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése