2022. október 9., vasárnap

Becsületes volt a hajléktalan, ezért milliomossá vált

            Egy kansasi férfi koldulós poharába egy gyémántgyűrű is bekerült, ő pedig visszaadta a tulajdonosnak, aki hálája jeléül adománygyűjtésbe kezdett a számára. 44,4 millió forint jött össze, és így új életet kezdhetett.
            A kansasi (USA) Billy Ray Harris februárban még koldult és hajléktalanként élt a városban, amikor Sarah Darling adott neki némi aprót, és nem vette észre, de gyémánt és platinagyűrűje is beleesett a férfi koldulós poharába - írja a Ny Daily News.
            Harris miután észrevette, elvitte egy ékszerészhez, aki 4000 dollárt - 935 ezret - ajánlott érte, de végül úgy döntött, nem adja el, hanem visszaadja annak, akit a tulajdonosának hitt. Másnap megkapta Darling a gyűrűit, és nem maradt hálátlan. Az összes nála lévő készpénzt odaadta a hajléktalannak, és az interneten férjével közösen adománygyűjtésbe kezdett, hogy a férfi tette nyilvánosságra kerüljön és megváltozzon az élete. Áprilisban ért véget az online adománygyűjtés, és ennyi idő alatt 8300 ember küldött pénzt a férfinak, így 191 ezer dollár – 44,4 millió forint – gyűlt össze a számára. 
            Harris egy ügyvéd segítségével okosan kitalálta, hogy lehet anélkül költeni a pénzt, hogy ismét az utcára kerüljön. Elsőnek vett magának egy autót, és egy házat, amelyet saját maga kezdett el felújítani. Miután a tévében is szerepelt, rokonai is jelentkeztek a férfinél, akik 1990 óta azt hitték, meghalt. A férfi magáról azt mondta, hogy ő bár nem egy angyal, de nem is ördög. Nagyon szépen köszönöm az embereknek, hogy segítettek megváltoztatni az életemet. Ami velem történt, az maga az amerikai álom - tette hozzá.
            Sarah Darling is nagyon boldog, hogy ennyi ember segített a férfin, akitől nemcsak ő kapott, hanem a lánya is, aki innentől vélhetően tudni fogja, hogy mi helyes és mi nem az. A pár és az egykori hajléktalan máig tartja a kapcsolatot egymással.  (Forrás: JózanParaszt, 2013.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése